English:
It’s autumn!!
500gr of mushrooms (rovellons)
1 clove of garlic
Olive oil
Salt and pepper
Remove any remaining soil from the mushrooms under water.
We will then place them on a napkin to dry.
Chop the clove of garlic.
Put some olive oil in a pan. When the oil is hot; fry
the chopped clove of garlic over a medium heat. Season the mushrooms with salt.
When the garlic is golden add the dried and cleaned
mushrooms on it.
They are going to let off some water. We have to wait
until it disappears.
Chop the parsley and sprinkle it on the mushrooms.
Season the mushrooms with pepper.
Cook them until they take on a brown colour.
It should be a thick stew.
Català:
Ja és la tardor!!
500
gr de rovellons
1
gra gros d’all
Julivert
Sal
i pebre
Rentarem
els bolets (els posarem durant una estona amb aigua i vinagre)
Després
els passarem per sota l’aixeta i els col·locarem sobre un tovalló de paper per
treure’n l’aigua un cop nets.
Primer
tallaremmolt petit l’all i el posarem en una paella amb oli d’oliva perqùe es
dauri una mica ( ha de tenir aquell color brillant)
Aleshores
salarem els rovellons i els tirarem a la paella, ha d’anar coent-se.
Els bolets
deixen anar aigua mentre es couen, esperarem que desapareixi, abans però enmig
de la cocció hi tirarem pebre negre mòlt i julivert.
No comments:
Post a Comment