Wednesday 18 December 2013

Baked stuffed chicken - Pollastre al forn farcit

English:


A Whole chicken (cleaned inside)
Salt, pepper
2 onions
3 cloves of garlic
2 carrots
1 apple
2 pears
2 red tomatoes
Chives
Provencal herbs
Olive oil
A tablespoon of margarine
1 cup of broth


Preheat the oven to 210ºC

Take the chicken and season inside and outside with salt and pepper.

Take a deep oven tray and drizzle some olive oil in it. Then place a finely chopped onion, 2 peeled cloves of garlic, 1 chopped carrot, a peeled and chopped apple and 2 pears on the tray as well.

Inside the chicken we then put 2 red tomatoes, 1 glove of garlic, chopped chives, a peeled carrot and the Provencal herbs.

Drizzle the top of the chicken with olive oil and a tablespoon of margarine.

Pour a cup of broth on the chicken before baking. Bake it for 1 hour.

After half an hour of cooking, cover the chicken with foil, to avoid roasting it too much.


Bon appetite!!!!


If you have cooking juice and vegetables leftover, you can make sauce to season other dishes such as pasta, potatoes, vegetables, rice etc.

Put everything in a blender or food processor, blend well and pass through chinese strainer. If the sauce is not thick enough heat it in a saucepan and add a tablespoon of starch previously dissolved in 1/3 cup of cold water. Let it boil until it is thick.

Very easy as useful!!!



It’s Christmas!!! We can stuffed the chicken (boned chicken) with:
Dried prunes

Dried apricot or peach
Pine nuts
Apples
Sausage, cut into pieces
Meat pork (chopped)
Truffles (few slices)
Brandy or sweet sherry
The juice of one orange.
Salt, pepper, cinnamon and nutmeg
Oil and butter (to spread on top of the chicken)


Fry all the meat pour with wine and remove from the heat. Add all the other ingredients and mix.
Stuffed the chicken and sew it.
Put in the oven and in the middle of the cooking pour it the liquor.


MERRY CHRISTMAS!!!!!








Català:


Un pollastre sencer (net per dins)
Sal, pebre
2 cebes
3 grans d'all
2 pastanagues
1 poma
2 peres
2 tomàquets vermells
cibulet
Herbes provençals
Oli d'oliva
Una cullerada de margarina
1 tassa de brou


Enceneu el forn a 210 º C

Un cop net el pollastre hi tirarem sal i pebre, per dins i per fora.

Agafarem una safata per anar al forn i hi tirem oli, 2 cebes tallades fines, 2 alls pelats, 2 pastanagues tallades, 2 peres i una poma pelada i tallada a trossos grossos.

A dins del pollastre hi posem 2 tomàquets vermells, un all pelat, cibulet, una pastanaga pelada i les herbes provençals.

Quan tinguem el pollastre dins la safata hi tirem per sobre una tasseta d’oli, una cullerada de margarina i una tassa de caldo o d’aigua calenta on a dins hi haurem dissolt una pastilla de caldo.

Ho posem al forn a 210ºC  durant 1 hora i a mitja hora de cocció, cobrirem el pollastre amb paper d'alumini, per evitar que es torri massa.

Bon profit!!!


Un cop ens hem menjat el pollastre, ens ha sobrat suc de la cocció i guarniment, podem fer una salsa per condimentar altres plats; com pasta, patates, verdures, arròs...
Ho triturarem tot amb un braç elèctric i ho passarem pel colador xinès. Si la salsa no ens a quedat prou espessa, agafarem un cassó i ho posarem al foc amb una cullerada de maizena ( o midó) dissolta prèviament amb una mica d’aigua freda. Ho farem bullir fins que quedi espès i ....ja ho tenim.

Molt fàcil i útil!!!


Com que és Nadal!!! podríemfer un farcit diferent (pollastre de pagès desossat de l’esquena) amb:

Prunes seques
Orellanes de préssec o d’albercoc
Pinyons
Pomes, si pot ser reineta
Salsitxes, tallades a trossets
Carn magra de porc (tallada a trossos)
Tòfona, unes lamines
Brandi i xerès dolç (per regar el pollastre)
Suc de taronja acabada d’escórrer.
Sal, pebre, canyella i nou moscada
Oli i llard ( per untar el pollastre)


Fregeix tota la carn abocar el vi i retirar del foc. Afegir tots els altres ingredients i barreja.
Omplim el pollastre i el cosim.
El posem al forn i a mitja cocció el reguem amb els licors



                                      BONES FESTES!!!



No comments:

Post a Comment