Saturday 7 December 2013

Makis




English:

There are a kind of sushi containing cucumber, crab meat, avocado, salmon, tuna, omelette, cod, prawns… whatever you want.



2 cups of sushi rice or another kind
2 sheets of nori or 2 slices of ham
Fresh salmon fillet
½ an avocado
Soy sauce
Black sesame seeds
1 tablespoon of rice vinegar
1 teaspoon of sugar
1 teaspoon of salt



Clean the rice under the water and boil it in salted water with for 20 minutes over a medium heat high, when it is well cooked, drain it and let it cool.

Mix the rice vinegar (better to use a Japanese one), the salt and the sugar then pour it onto the rice and stir.

Lay the sheet of nori (the glossy side down) on the makisu and spread the rice onto the surface.

Cut the fish and the avocado into small cubes. Place them in the middle of the spread rice.

Take the makisu by the end and roll it very carefully. When you come to the end press it well so that the rice sticks together firmly.

Cut the roll with a sharp knife and serve the slices with soy sauce.


Yummy!!! Can’t wait








Català:


És tipus de sushi que conté cogombre, carn de cranc, alvocat, salmó, tonyina, truita, bacallà, gambes ... el que vulguis!!!



2 tasses d'arròs de sushi o un altre tipus
2 fulles de nori o 2 talls de pernil dolç
Salmó fresc a filets
½ alvocat
salsa de soja
Llavors de sèsam
1 cullerada de vinagre d'arròs
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal



Agafarem un colador i hi col·locarem l’arròs. Netejarem l'arròs amb l'aigua i un cop net el bullirem amb sal durant 20 minuts  a foc mig, quan estigui ben cuit, l’escorrerem i el deixarem refredar.

Barrejarem el vinagre d'arròs (millor fer servir un de japonès, és més suau), la sal i el sucre i després ho abocarem sobre l'arròs. Ho remenarem fins que quedi ben barrejat.

Col·locarem la fulla de nori (el costat brillant cap avall) o el tall de pernil dolç sobre el makisu ( és una estora enrotllable de bambú i cotó ) i després   l'arròs sobre la superfície.

Tall el peix i l'alvocat els tallarem a daus petits, i els col·locarem just a la meitat sobre l'arròs.

Agafeu la makisu pel final i fem-lo rodar amb molta cura. Quan ja està tot enrotllat ho premsarem bé perquè l'arròs es quedi pres.

Tallarem el rotllo amb un ganivet  ben afilat i ho servirem a rodanxes, acompanyat de la salsa de soja.



Mmmm!!! Boníssim!!!!

No comments:

Post a Comment