Sunday 2 February 2014

Almond cake - Pastís d'ametlla


English:


A wonderful flavour of almonds!!!


1 ½ cups of ground almonds
1 ½ cups of sugar
4 eggs
3 spoonfuls of margarine at room temperature
½ cup of flour
1 teaspoon of yeast
A pinch of salt
1 tablespoon of sweet sherry
1 teaspoon of lemon zest
1 teaspoon of ground cinnamon
Powdered sugar



Preheat the oven to 180º C.

Take a deep bowl, crack in the 4 eggs, add the sugar and the margarine. Stir and add the ground cinnamon, the lemon zest and a pinch of salt. Whisk them until the paste becomes thick and fluffy.

Now, mix the flour and the yeast. Stir the flour and the yeast into the mixture of eggs, sugar etc. Do this with a sieve.

Next, add the ground almonds and the sweet sherry. 
Stir the mixture until slightly smooth.

Take a tray; put a sheet of non-stick backing paper on the base. Put the mixture on top.

Put the cake in the oven for 40 minutes. Do not open the oven until the baking has finished.

Once it's cooked, let it cool. Then, pour some powdered sugar on top.


Perfect with a cup of tea, coffee or a glass of sweet wine ;))  delicious!!!











Català:


Un sabor d'ametlles deliciós!!!


250gr d'ametlles mòltes
250gr de sucre
4 ous
3 cullerades de margarina a temperatura ambient
100gr de farina
1 culleradeta de llevat
Un pessic de sal
1 cullerada de xerès dolç
1 culleradeta de ratlladura de llimona
1 culleradeta de canyella en pols
sucre en pols



Escalfeu el forn a 180ºC.

Agafarem un recipient fondo. Batrem el ous, el sucre i la mantega, fins que la pasta quedi cremosa. Afegirem canyella mòlta, la ratlladura de llimona i un pessic de sal. Remenarem amb suavitat.

Barrejarem la farina i el llevat. I ho afegirem a la crema d’ous i sucre, després hi afegim el les ametlles i el xerès, remenarem a poc a poc.

Agafarem una safata per anar i hi posarem paper per enfornar perquè no s’enganxi.

Col·loqueu el pastís al forn durant 40 minuts. No obriu el forn fins que s’hagi acabat la cocció.

Quan estigui cuit, el deixarem refredar. Un cop fred l’espolsarem amb sucre llustre per sobre.


Perfecte amb una tassa de te, cafè o vi dolç;))  deliciós!!!






No comments:

Post a Comment