Sunday 16 March 2014

Catalan cream - Crema catalana






English:

It’s a delicious Catalan cream
This is one of my absolutely favourite desserts.


3 cups of milk
6 egg yolks
½ cup of sugar
1 cinnamon stick
The peel of one lemon cut into strips
3 tablespoon of starch


Take a saucepan and pour in the milk, add the cinnamon stick and the lemon peel. Let it all boil. Then turn off the heat and set aside.

Put the sugar into a bowl, then crack in the eggs and whisk until smooth.
Add the mixture of eggs and sugar to the pot. Add the tablespoon of starch (previously dissolved with little amount of milk) Stir the mixture steadily with a whisk until thickened. Do not let it boil.

Then, you pour the cream into individual bowls (the terra- cotta ones)
Let them cool in the refrigerator for several hours.

Before eating, sprinkle with a thin layer of sugar and grill them with a gas burner or an electric caramelizer.

This is a lovely rich dessert!!!
You’ll love the contrast of cold and hot and the taste of course!!!






Català:

Deliciosa crema catalana.
Aquest és un dels meus postres preferits.


3/4 l de llet
6 rovells d'ou
75gr de sucre
1 branqueta de canyella
Pell llimona (un tros)
Un polsim de sal
3 cullerades de midó (que dissoldrem en un got petit amb una mica de llet freda)


Agafarem un pot o olla i passarem el fons per aigua per evitar posteriorment que s’enganxi la crema.
En aquesta cassola hi posarem la llet, la pell de llimona, la canyella, el polsim de sal. Ho deixarem bullir i ho reservarem.

Posarem el sucre dins un bol, juntament amb els ous. Ho batrem fins que quedi suau.
Abocarem la barreja d'ous i el sucre dins el pot. I afegirem la “maizena” barrejada prèviament amb una mica de lletfreda; encendrem el foc. Remenarem constantment fins que espesseixi. No deixarem que bulli. 

A continuació, s'aboca la crema en bols individuals (els de terracota millor)
Deixarem refredar la crema a la nevera unes hores.

Abans de servir, tirarem per sobre de la crema una capa fina de sucre.
Aleshores amb un cremador de gas o elèctric, cremarem el sucre.


T'encantarà el contrast de fred i calor i el sabor!
Bo, bo de veritat!!!







No comments:

Post a Comment