Sunday 2 March 2014

Spaghetti creamy carbonara - Espaguetis a la carbonara





English:

It’s a popular Italian pasta dish.

400gr of spaghetti
200gr of sliced flat bacon
1 minced onion
1 egg
Olive oil
50gr of grated parmesan cheese
Chives
Salt, pepper
Cream
Grated nutmeg


Cook the pasta in a large pan of boiling salted water (8-10 minutes or until al dente). Drain the pasta and pour some oil over it (reserve ½ cup of the boiled water)

Meanwhile, heat some oil in a pan over a medium heat. Fry the minced onion and the bacon until golden. Stir.

Take a bowl and crack the egg into it. Add the cream, the grated parmesan cheese, salt, pepper and the grated nutmeg and beat a little.

Then, return the pasta to the large pan and heat again over a high heat. Immediately, pour the cream mixture into the pan. Stirring quickly and remove from the heat.

If the sauce seems too thick, thin in out with the reserved pasta water.
Toss until well combined.

Sprinkle with chives and extra parmesan.


Finally, divide the pasta into bowls and serve immediately.

My mouth‘s watering already!!!!



Català:

És un plat de pasta italiana.

400gr d'espaguetis
200gr de bacon a talls.
1 ceba picada
1 ou
Oli d'oliva
50gr de formatge parmesà ratllat
Cibulet
Sal , pebre
Crema de llet
Nou moscada


Courem la pasta en una olla amb aigua bullint i sal ( 8-10 minuts o fins que estiguin al dente ). Escorrerem la pasta i hi abocarem una mica d'oli a la pasta perquè no s’enganxi ( reservarem ½ tassa d'aigua bullida )

Mentrestant, tirarem una mica d'oli en una paella i a foc mitjà fregirem la ceba picada i el bacon fins que tingui un to daurat. Remenarem.

Agafarem un bol i batrem l’ou junt amb la crema de llet, el formatge parmesà ratllat, sal, pebre i la nou moscada ratllada.

A continuació, tirarem altre cop la pasta a la cassola  i encendrem el foc. Immediatament, hi abocarem la barreja de crema a la cassola, la ceba i el bacon fregit. Remenarem ràpidament i ho retirarem del foc.

Si la salsa sembla massa espessa, hi podem afegir l’aigua que hem reservat.
Ho remenarem bé fins que quedi ben lligat.

Finalment tirarem per sobre el cibulet tallat petit i parmesà ratllat.


Després, repartirem la pasta en plats i servirem immediatament.

Mmmm!!! S’ em fa la boca aigua!!!!

No comments:

Post a Comment