English:
From Catalonia with love.
500gr raw grated almonds
400gr of powdered sugar
150gr of boiled potato (for the mixture, you could add
a piece of cooked sweet potato)
Lemon zest
1 egg
Some starch and egg white (for coating)
Egg yolk (to paint)
Pine nuts, grated coconut, cinnamon, almond powder,
hazelnuts
Basic paste:
Peel the potatoes and make a dry purée. Set
aside.
Take a bowl and mix the sugar and the egg. Add the
lemon zest. Stir. Add the puree potato and the piece of sweet potato. Then add the grated almond. Mix well
until the dough becomes moist. Covered the dough with a film and let it stand
for 1 hour in the fridge.
When the dough it’s ready, retain some paste to make
coconuts ones, almonds…
Pine nuts panellets:
Make little balls with the mixture. Roll the panellets
balls over some starch and dip them in beaten egg white and roll again over a
surface of pine nuts until the balls are completely covered by the nuts. Paint
the panellets with egg yolk.
For the cinnamon:
Put some dough and add powered cinnamon, mix well
until well combined.
Make little balls and stick a hazelnut on top.
For the coconuts:
Mix the basic dough with some grated coconut. Next,
make pyramids.
For the almonds:
Follow the same process as the pine nuts ones.
Take tray and put a sheet of non-stick baking paper on
the base. Then place the panellets on it and bake them in the oven at 210ºC for
12 minutes (until become golden).
They taste better one or two days later.
You will love them. Yummy!!!
Català:
Vaaaa animeu-vos, no són gens difícils de fer.
500gr
d'ametlles mòlta crua
400gr
de sucre fi
150gr
de patata bullida amb pell (es pot afegir un tros de moniato cuit)
Ratlladura
de llimona
1
ou
Fècula
o farina de blat de moro i clara d’ou una mica batuda (perquè quedin els
pinyons enganxats a la massa)
El
rovell d'ou (per pintar)
Pinyons,
coco ratllat, canyella, ametlles crues triturades, avellanes ( per a fer panellets
de diferents gustos)
Pasta
bàsica:
Pelar
les patates i fer-ne un puré sec.
Resevar.
Dins
un bol i barrejar el sucre i l'ou. Afegir la ratlladura de llimona. Remenar.
Afegir-hi el puré de patata i moniato. després hi afegirem l'ametlla mòlta. Barrejar bé fins que quedi tot ben
lligat. Cobrirem la massa amb un film i ho deixarem reposar durant 1 hora a la
nevera.
Quan
la massa estigui a punt, en guardarem
una part per fer-ne de coco, de canyella, d’ametlles ...
Panellets
de pinyons:
Per
fer els de pinyons agafarem trossets de pasta, farem boletes petites que primer
les passarem per fècula, després per la
clara d’ou un xic batuda i després les farem rodar sobre per sobre d’una
superfície de pinyons, d’aquesta manera quedaran els pinyons enganxats.
Pels
de canyella:
En una
mica de pasta hi afegirem la canyella en pols, barrejarem bé.
Fer
boletes i hi posarem una avellana a la part superior.
Pels
de coco:
Barrejarem
part de massa bàsica amb coco ratllat i els hi donarem forma de piràmide.
Pels
d’ametlla:
Seguiu
el mateix procés que els pinyons.
Els
col·locarem en una safata on hi haurem posat a la base un paper de forn perquè
els panellets no s’enganxin. Els pintarem amb una mica de rovell d’ou.
Els
posarem al forn a 210ºC durant 12 minuts.
Després
els traurem i els deixarem refredar.
Són
més bons quan ja han passat un o dos
dies després de la cocció.
No comments:
Post a Comment